elevator first page
4 نکته در مورد نصب دوربین مداربسته برای آسانسور
Rate this post

یکی از نقاط حساس و کلیدی در نصب دوربین مدار بسته برای ساختمان ها , ثبت و ضبط تردد افراد از طریق آسانسور است . امروزه بیش از 95 درصد تردد افراد در ساختمان ها بوسیله ی آسانسور انجام می پذیرد و در صورت وقوع هر اتفاق یا جرم در ساختمان آرشیو تصاویر کابین و ورودی آسانسور ها می تواند سرنخ مهمی در شناسایی عوامل حادثه یا جرم باشند.

آسانسور و دوربین مداربسته

1- نحوه اتصال دوربین مداربسته آسانسور به دستگاه رکوردر

چالش اصلی در اتصال دوربین مداربسته کابین به دستگاه ضبط مرکزی دوربین مدار بسته , متحرک بودن کابین است . در دوربین های مداربسته معمولی که بر روی سقف یا دیوار نصب می شوند دوربین با یک کابل به دستگاه متصل می شود اما دوربین آسانسور متحرک بوده و باید به نحوه ای اتصال پایدار بدون نویز , قطعی و فرسودگی ایجاد کرد .

 

کابل کراس آسانسور

در صورت موجود بودن از دو سیم خالی در کابل کراس آسانسور استفاده می شود. ریسک نویز در این روش بالا است لذا بهتر است در هنگام نصب دوربین آسانسور با این روش از ویدئو بالن جهت حذف نویز و بهبود تصویر استفاده شود.

traveling cable elevator

در مواردی ممکن است همه سیم های کابل کراش مشغول باشد , در این مواقع یا از روش های دیگر استفاده می شود و یا یک کابل کراس مستقل برای سیستم در نظر گرفته خواهد شد.

کابل کواکسیال متصل به کابل کراس

کابل تصویر دوربین به کابل کراس بوسیله ی بست متصل می شود . در این روش اتصال با هر بار حرکت آسانسور کابل rg59 دوربین متحمل حرکت و استهلاک شده و ریسک قطعی و فرسودگی کابل در این روش بالا است لذا اصلا توصیه نمی شود.

کابل کواکسیال رها شده زیر اتاقک

کابل تصویر دوربین را می توان از کنار اتاقک به زیر آن متصل کرد و مقدار اضافه کابل را در زیر آسانسور رها نمود. با پایین رفتن آسانسور کابل اضافی در کف چاله جمع می شود .در این روش فشار کمتری نسبت به روش قبل به کابل rg59 آمده ولی این روش نیز به دلیل ریسک قطعی بالای کابل توصیه نمی شود.

اتصال بیسیم و رادیویی

در این روش می توان از دو حالت مختلف استفاده کرد

  •  دوربین مداربسته تحت شبکه IP Camera
  •  دوربین آنالوگ به همراه دستگاه رکوردر

در هر دو این روش ها سیستم ای پی گرفته و می توان تصاویر را بوسیله آنتن های رادیویی یا روتر های وایرلس منتقل کرد. این روش بهترین راه برای انتقال تصویر دوربین کابین آسانسور است .

radio antenna transmitter

برای مثال می توان از یک جفت آنتن رادیویی میکروتیک استفاده کرد . یکی را در زیر کابین بسته و دیگری را در کف چاله آسانسور وصل می کنیم . در این حالت دیتای تصویر توسط آنتن ها ارسال و دریافت شده و تصویر بصورت پایدار منتقل می شود.

2- بهترین مشخصات فنی دوربین چیست ؟

به دلیل اتوماتیک بودن چراغ های آسانسور , مجهز بودن به مادون قرمز برای دوربین کابین آسانسور ضرورتی ندارد . بهتر است دوربین کابین دارای زاویه دید 85 تا 95 درجه و با لنز های 2.8 یا 3.6 باشد تا حداکثر نقاط را پوشش دهد.WDR می تواند نقش به سزایی در کیفیت تصویر در هنگام باز نمودن درب آسانسور داشته باشد .

3- دوربین کابین اسانسور کجا نصب شود؟

دوربین کابین آسانسور را همه جای کابین می توان نصب کرد اما به صورت تجربی, بهترین محل روبروی درب ورودی کابین است .

elevator room

دوربین باید در گوشه ای قرار بگیرد که بتواند علاوه بر چهره افراد هنگام ورود, دکمه های آسانسور را نیز به خوبی پوشش دهد.

4- شکل ظاهری دوربین چگونه باشد؟

از لحاظ شکل ظاهری بهترین دوربین در آسانسور دوربینی است که کمترین دسترسی و زیباترین ظاهر را داشته باشد. دوربین های مثلثی بهترین طراحی را برای نصب در زاویه اتاق آسانسور دارد اما در ایران به سختی یافت می شود. شرکت AXIS از اولین تولید کنندگان دوربین مثلثی است.

دوربین مداربسته ژئوویژن MFD3401

بعد از دوربین مثلثی, بهترین گزینه برای آسانسور در میان دوربین های موجود در بازار دوربین دام است که ظاهر زیبای اتاق آسانسور را حفظ می کند.

5- صدا هم به اندازه تصویر مهم است

بهتر است دوربین هایی که در کابین آسانسور نصب می شوند دارای میکروفن نیز باشند تا علاوه بر چهره و طبقه مورد نظر افراد , صدای آنها نیز ضبط گردد . در صورت وقوع حادثه یا جرم در ساختمان این صدا و صحبت های رد و بدل شده در کابین آسانسور می تواند بسیار گره گشا باشد.