نماد سایت فروشگاه دیاکالا

دوربین مداربسته شبکه چیست؟

5/5 - (1 امتیاز)

دوربین مداربسته شبکه (به انگلیسی: IP Camera , Network Camera) نوعی از دوربین مداربسته است که معمولاً برای سامانه‌های حفاظتی و نظارت تصویری استفاده می‌شود و برخلافدوربین‌های مداربسته آنالوگ , دوربین های مداربسته AHD , دوربین های مداربسته HDCVI و دوربین های مداربسته HDTVI از پروتکل‌های شبکه برای ارسال اطلاعات استفاده می‌کند. این دوربین‌ها برای اولین بار توسط شرکت AXIS در سال ۱۹۹۶ معرفی شدند.

دوربین مداربسته شبکه در واقع نوعی کامپیوتر کوچک نیز محسوب می شوند. این دوربین ها پس از دریافت اطلاعات تصاویر از حسگر آنها را به اطلاعات دیجیتال تبدیل کرده و مطابق پروتکل های شبکه به شبکه می فرستند. وجود قسمت های تبدیل کننده در این دوربین ها باعث افزایش پیچیدگی و هزینه های انها شده است.


هر شرکت تولید کننده سیستم های مداربسته شبکه پروتکلی مختص به خود را برای دوربین های تولید شده استفاده می کند. این کار موجب می شود شما در یک سیستم مداربسته شبکه نتوانید از چند دوربین متفاوت برای یک سیستم یکپارچه استفاده کنید. تنها راه استفاده از دوربین ها به این صورت تطابق آنها با پروتکل Onvif است.

تاریخچه دوربین مداربسته شبکه

اولین سری از دوربین‌های مداربسته شبکه به وسیله شرکت AXIS با نام مدل Neteye 200 معرفی شدند. این دوربین‌های مداربسته از یک وب سرور اختصاصی داخلی استفاده می‌کردند. در اواخر ۱۹۹۹ این شرکت اقدام به استفاده از ورژن‌های خاص لینوکس برای راه‌اندازی دوربین‌ مداربسته شبکه خود کرد. با تکمیل این تکنولوژی توسط دیگر شرکت های الکترونیکی که روی به طراحی سیستم های دوربین مداربسته کرده بودند به مرور زمان تکنولوژی دوربین مداربسته شبکه گسترده تر شد . شرکت های سازنده دوربین مداربسته شبکه توانستند کیفیت تصویر ها را از VGA به 1.3 مگاپیکسل (1.3 Mega Pixel ) ارتقاء دهند. در سالهای اخیر با گسترش فن آوری های نوین تصویر برداری و زیرساخت های شبکه برای مدیریت پهنای باند (Bandwidth) دوربین های مداربسته تحت شبکه با کیفیت های 2 مگاپیکسل, 3 مگاپیکسل, 4 مگاپیکسل , 8 مگاپیکسل , 12 مگاپیکسل , 24مگاپیکسل و بالاتر طراحی و تولید شد.

ساختار دوربین مداربسته شبکه

دوربین های مداربسته شبکه در واقع نوعی کامپیوتر کوچک نیز محسوب می شوند. این دوربین مداربسته پس از دریافت اطلاعات تصاویر از حسگر آنها را به اطلاعات دیجیتال تبدیل کرده و مطابق پروتکل های شبکه به شبکه می فرستند. وجود قسمت های تبدیل کننده در این دوربین ها باعث افزایش پیچیدگی و هزینه های انها شده است.
هر شرکت تولید کننده سیستم های مداربسته شبکه پروتکلی مختص به خود را برای دوربین های تولید شده استفاده می کند. این کار موجب می شود شما در یک سیستم مداربسته شبکه نتوانید از چند دوربین متفاوت برای یک سیستم یکپارچه استفاده کنید. تنها راه استفاده از دوربین ها به این صورت تطابق آنها با پروتکل Onvif است.

قابلیت های دوربین مداربسته تحت شبکه

نرم افزار دوربین مداربسته شبکه

در یک سیستم نظارت تصویری بعد از تکمیل زیر ساخت های شبکه و اتصال اجزاء سیستم به یکدیگر , سیستم دوربین مداربسته ما کامل است و حالا موقع آن رسیده که تصاویر را مدیریت کنیم.

مدیریت تصاویر دوربین های مداربسته تحت شبکه بوسیله ی نرم افزار های CMS یا مدیریت تصاویر انجام می شود. نرم افزار های دوربین مداربسته شبکه بر روی انواع دستگاه های مانند کامپیوتر , گوشی تلفن همراه و تبلت ها نصب می گردد و امکان کنترل سیستم را برای کاربران فراهم می کند. قابلیت های یک نرم افزار دوربین مداربسته :

نرم افزار های دوربین مداربسته شبکه عموما توسط شرکت های نرم افزاری و یا شرکت های تولید کننده دوربین مداربسته شبکه تهیه می گردد, معنوان مثال شرکت داهوا نرم افزار SMART PSS را برای کامپیوتر , iDMSS را برای اپل iOS  و GDMSS را برای دستگاههای اندروید جهت مدیریت دستگاه های ان وی آر و دوربین های مداربسته شبکه خود ارائه کرده. همچنین شرکت هایک ویژن نیز نرم افزار IVMS 4200 را برای کامپیوتر و IVMS 4500 را برای دستگاه های اندروید و iOS جهت مدیریت و نظارت بر تصاویر دوربین های مداربسته خود طراحی و ارائه کرده است.

اجزای اصلی سیستم دوربین مداربسته شبکه

در هنگام خرید یک دوربین تحت شبکه باید به موارد زیر دقت کرد:

قیمت دوربین مداربسته شبکه

در این که دوربین های مداربسته شبکه از لحاظ کارایی , کیفیت و قابلت توسعه در رتبه های بالاتری نسبت به دوربین های انالوگ , AHD , HDCVI و HDTVI قرار داد شکی نیست و این سوال بوجود می آید  که اما چرا دوربین های مداربسته شبکه فراگیر نشده اند؟

دلیل اصلی این مشکل قیمت دوربین مداربسته شبکه است. سیستم های دوربین مداربسته شبکه از نظر قیمت ارزشی دو برابری نسبت به دیگر سیستم های موجود در بازار دارند و این تفاوت قیمت موجب می شود مشتریانی که قصد پرداخت پول زیادی برای سیستم دوربین مداربسته خود را ندارند از مزایا و کیفیت بالای دوربین مداربسته شبکه چشم پوشی کرده و سیستم های معمولی را انتخاب نمایند. بطور معمول و با روزلوشن تصویر مشابه قیمت یک سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه دو برابر همان سیستم در رنج HDCVI تمام می شود.

منابع: wikipedia

خروج از نسخه موبایل